Raliul Dakar 2022 va fi un eveniment de raid de raliu organizat în Arabia Saudită

 Începând din acest an, concursul se constituie pentru prima dată ca etapă de Campionat Mondial desfășurat sub tutela Federațiilor Internaționale de Motociclism și Automobilism

România va fi reprezentată pentru a 12-a oară, de către riderul sătmărean Emanuel Gyenes. Acesta a plecat luni către Arabia Saudită. Raliul Dakar urmează să se desfășoare în perioada 1-14 ianuarie 2022. Ca și anii trecuși, reprezentantul nostru, va concura la categoria Malle Moto, pentru echipa Vectra Racing. Românul va parcurge cele 12 etape ale celui mai dur raliu moto din lume, având o motocicletă KTM 450cc Rally.

Cine este Emanuel Gyenes

România participă la Raliul Dakar. Cine este românul care ne reprezintă
Dakar 2021

De-a lungul anilor, Emanuel Gyenes a devenit unul dintre cei mai buni motocicliști. Specialistul român în enduro, care a apărut pentru prima dată la Dakar în 2007, a experimentat averi foarte diferite în cursă. De pe locul 46 la debut a reușit să obțină poziția 14 în carieră. Iar în 2016 a câștigat de două ori clasa Marathon.

Este singurul pilot din lume care a terminat toate cele 16 ediții ale Red Bull Romaniacs. Iar la 37 de ani, Emanuel este considerat un pilot legendă al Raliului Dakar. De asemenea, este multiplu campion național de enduro al Romaniei și al Ungariei.

„Sunt foarte optimist și aștept cu nerăbdare să pornesc în cursă. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere! Le mulțumesc și sponsorilor mei, fără de care nu aș fi ajuns la Dakar. Pentru 2022, pe lângă Autonet Import, care și dă numele echipei mele, aceștia sunt Varta și Ministerul Tineretului și Sportului.” a spus Emanuel pentru site-ul Federației Române de Motociclism.

Cu aproape 300 de participanți care vor conduce 7.500 km, este imposibil să știi totul despre cea mai epică cursă de motorsport din lume. Raliul Dakar nu este doar o poveste mare, este un raliu plin de povesti multiple și mai mici. La urma urmei, asta se întâmplă atunci când mai mult de 1.000 de oameni (inclusiv piloți și echipajele lor de sprijin) se aliniază pentru a concura aproape 7.500 km prin deșerturile Arabiei Saudite. Fiecare dintre ei a pus într-o cantitate foarte mare de muncă doar ajunge acolo.

,,Aș vrea să termin și de data aceasta pe podium la clasa Malle Moto, iar în clasamentul general aș fi mulțumit cu o clasare în primii 30, având în vedere că sunt mult mai mulți concurenți decât anul trecut”, a mai declarat Emanuel Gynes.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.