Reclamă
Reclamă

România este la jumătatea mediei europene când vine vorba de polițe de asigurare, dar se observă un trend ascendent. Firmele de asigurări speră că noul Parlament European și Comisia Europeană vor introduce măsuri de conștientizare care să accelereze creșterea numărului polițelor de asigurări facultative.

În prezent, doar o locuință din cinci din România este asigurată, iar peste 80% din piața de asigurări este dominată de polițele RCA. Anul trecut, valoarea subscrierilor pe piața locală de asigurări a atins aproximativ 3,5 miliarde de euro, dar există potențialul de a crește de 2-3 ori odată cu apariția unei piețe unice la nivelul Uniunii Europene.

Olav Jones, Director General Adjunct al Insurance Europe, a subliniat importanța contribuției guvernelor: „Guvernele trebuie să contribuie și vom vedea recunoscându-se din ce în ce mai mult că este nevoie de investiții private pentru asta”.

Reclamă

Unul dintre motivele pentru care piața asigurărilor din România este subdezvoltată este nivelul scăzut de informare a cetățenilor cu privire la beneficiile polițelor de asigurare. Aceste polițe pot fi esențiale pentru cei care ajung în situații dificile din cauza problemelor de sănătate, accidentelor sau dezastrelor naturale.

Alexandru Ciuncan, Președintele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), a declarat: „Important nu este neapărat cum va evolua industria de asigurări, important este să putem să fim cât mai aproape de români, care să ia decizii informate privind modul în care se protejează pe ei înșiși, familiile lor sau afacerile lor”.

Petra Hielkema, Președintele EIOPA, a reiterat importanța asigurărilor: „Prin asigurări ne punem la adăpost de aceste riscuri și reușim să facem față pierderilor în toate domeniile. Este o modalitate extrem de eficientă la nivelul întregii societăți de a face față schimbărilor”.

Conform datelor oferite de UNSAR, cetățenii din România primesc zilnic despăgubiri în valoare de 5,2 milioane de euro pentru diverse situații dificile prin care trec.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro