Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a dezvăluit planuri de a atrage un număr mai mare de turiști din Qatar în România, prin dezvoltarea infrastructurii turistice la standarde înalte. În cadrul unei conferințe de presă care a urmat vizitei oficiale în Qatar, Oprea a subliniat necesitatea construcţiei de hoteluri cu standard de 7 stele pentru a satisface așteptările turiștilor qatarezi.

Conform declaraţiilor lui Oprea, inițiativa vine în urma discuţiilor cu potenţialii investitori din Qatar, care și-au exprimat interesul de a finanţa astfel de proiecte în România. ‘Avem un termen de o lună ferm pe care premierul l-a impus astăzi pentru comisia mixtă, care trebuie să vină cu lista de proiecte’, a menţionat ministrul, referindu-se la un plan ambițios de colaborare bilaterală în diverse sectoare, inclusiv turismul și industria farmaceutică.

România intenţionează să capitalizeze pe intrarea sa în Schengen-ul aerian și naval pentru a facilita accesul turiștilor din Qatar, anticipând o creștere a numărului acestora. În acest context, se preconizează organizarea unei comisii mixte și a unui forum economic, pentru a identifica rapid oportunități de investiții și de colaborare între mediile de afaceri din cele două țări.

Declarația a fost făcută de Oprea în urma unei delegații guvernamentale în Qatar, condusă de premierul Marcel Ciolacu, accentuând interesul României de a consolida relațiile economice și turistice cu statul din Golf.