Reclamă
Reclamă

Naţionala României a fost învinsă de selecţionata Belgiei cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Cologne Stadium din Koln, în Grupa E a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

Belgia a câştigat prin golurile marcate de Youri Tielemans (2) şi Kevin De Bruyne (80).

Portarul Florin Niţă a declarat, sâmbătă seară, că naţionala României a luptat de la egal la egal cu Belgia, un „monstru al fotbalului”, subliniind că regretă că nu a putut face fanii fericiţi. „Am luptat de la egal la egal cu un monstru al fotbalului. Am pierdut, dar ăsta este fotbalul, au avut două ocazii, au dat două goluri. Eu mi-am făcut treaba şi nimic mai mult. Îmi doresc să ne montăm mai bine cu Slovacia şi la final să fim învingători. Îmi pare rău că nu am putut face mai multe, ne-am dorit să facem fanii fericiţi, dar din păcate atât s-a putut în această seară”, a declarat Niţă la Pro TV.

Reclamă

Ca urmare a acestui rezultat, calificarea în optimile de finală se va decide în ultima etapă a grupelor. România este lider în clasamentul grupei, dar toate cele patru echipe au câte trei puncte.

Nicolae Stanciu a declarat că este mândru de toată echipa tricoloră. „Ştiam că trebuie să suferim împotriva unei echipe ca Belgia. Puteam să închidem calificarea din această seară, dar am jucat împotriva unui adversar puternic. Dacă reuşeam să egalăm la ocaziile avute poate alta era soarta meciului. Sunt mândru de toţi colegii, de cum am luptat timp de 90 de minute. Şi vrem să rezolvăm calificarea la meciul cu Slovacia”, a spus Stanciu.

Fundaşul Radu Drăguşin a declarat că, în ciuda înfrângerii cu Belgia, are încredere în coechipierii săi, subliniind că tricolorii vor da totul în meciul cu Slovacia pentru calificarea în optimi la Euro-2024. „Am întâlnit locul 3 mondial. Ştiam că au jucători ce pot face diferenţa. Nu ştiu ce ne-a lipsit. Ei au fructificat mai bine ocaziile lor, noi nu am marcat. E greu să începi meciul cu un gol primit rapid. Azi ne-a lipsit ceva. Am cea mai mare încredere în colegii mei, suntem pe primul loc, avem cele mai mari şanse de calificare, vom da totul în ultimul meci. Cred că diferenţa s-a făcut în ultima treime, cred că noi fundaşii puteam să dăm mai multă încredere. Nu ne demoralizăm deloc, avem un obiectiv, este foarte realizabil, vom da totul”, a spus Drăguşin.

Denis Drăguş a declarat că el şi colegii săi s-au ridicat la nivelul jocului, deşi au înfruntat jucători „de o calitate incredibilă”. „Am intrat un pic mai greu în meci. Dar am arătat că puteam şi noi să marcăm, am avut ocazii. Am întâlnit o echipă extraordinară, cu jucători de o calitate incredibilă, dar eu cred că ne-am ridicat la nivelul meciului. Puteam să egalăm. Trebuie să luăm lucrurile pozitive. Mergem să ieşim din grupă. Senzaţionali au fost suporterii, nu cred că a văzut ceva asemănător la alte echipe”, a spus Drăguş.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro