Reclamă
Reclamă

Naţionala României înfruntă echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania. Meciul va avea loc mâine, 2 iulie, pe Football Arena din Munchen, de la ora 19:00.

România a câştigat Grupa E a competiţiei, în timp ce Olanda s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D. Tricolorii au trecut pentru a doua oară de faza grupelor, după ediţia din 2000, terminând pe primul loc. În Grupa E, România a învins Ucraina cu 3-0, a fost învinsă cu 2-0 de Belgia și a remizat, 1-1, cu Slovacia. Olanda a învins Polonia cu 2-1, a remizat 0-0 cu Franța și a pierdut în fața Austriei cu 2-3.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a afirmat prin intermediul site-ului oficial al FRF că Olanda este favorită: „O spune istoricul duelurilor cu Olanda, o spun valorile individuale ale adversarului, experienţa lui uriaşă în astfel de contexte la acest nivel. România a cucerit tot ce a cucerit prin unitate, ambiţie şi sacrificiu. Acum e nevoie de unitate în fiecare secundă, ambiţie fără precedent şi sacrificiu total”.

Reclamă

La rândul său, mijlocaşul Răzvan Marin a declarat: „Sunt bine, am avut o mică răceală, sunt apt sută la sută şi acum sunt apt să dau totul pe teren. Ştiam că aşteptările vor fi mari, acum sunt şi mai mari, dar suntem pregătiţi să facem lucruri mari. Suntem pregătiţi, am avut şase zile de recuperare şi sunt sigur că cine va intra mâine va da totul pe teren”.

Din partea Olandei, selecţionerul Ronald Koeman a recunoscut provocările întâlnite până acum: „Trebuie să găsim marţi răspunsurile potrivite pentru că miza este mare. El a menționat, de asemenea, că „nu cred că voi face schimbări importante în 11-le de start pentru partida cu România de marţi seara. Se întâmplă ca uneori adversarul să fie mai bun.”

Începând cu ora 13:00, cornerul României din Fan Zone-ul din Olympia Park va fi deschis pentru suporteri cu premii, activări, sesiuni de autografe şi multe surprize. Între orele 13:00 şi 14:30 va avea loc o petrecere româno-olandeză pe scena din Fan Zone-ul oficial UEFA. Pe scena din Fan Zone vor cânta Loredana Groza, Marius Moga şi Guess Who, iar atmosferă va fi întreținută de Pavel Bartoş. Din partea Ţărilor de Jos vor fi prezenţi Yves Berendse, Joël Borelli şi Yuki Kempees.

FRF a anunțat că amplasarea stadionului din München nu permite organizarea unui Fan Walk înaintea partidei. Pentru a ajunge la stadion, suporterii sunt sfătuiți să folosească autobuzele shuttle puse la dispoziţie gratuit de organizatori ori transportul în comun. Autobuzele shuttle vor circula regulat începând cu ora 14:00 din parcarea Olympiapark (Block 19), iar sistemul de metrou U3 de la Olympiazentrum, cu schimbare la Odeonsplatz pentru linia U6, îl aduce direct la stadionul, la stația Frottmaning.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro