Reclamă
Reclamă

România întâlnește Belgia la Koln, astăzi, 22 iunie, de la ora 22:00, în al doilea meci de la Campionatul European de Fotbal – EURO 2024. „Tricolorii” încep meciul din postura de lideri ai grupei E, după ce, ieri, Ucraina a învins Slovacia și a urcat pe locul 2 în grupă. Adversarii de azi au început slab acest turneu, pierzând primul meci, cel cu Slovacia, scor 0-1.

Pentru cei care nu vor ajunge în tribune, au fost amenajate locuri speciale în aer liber, în Capitală și alte orașe din țară. În parcul IOR, pe „insula suporterilor”, a fost creat un spațiu în care microbiștii se pot strânge pentru a vedea meciul naționalei României împotriva Belgiei. Un loc similar a fost organizat și în Piața Obor.

Până pe 14 iulie, microbiștii pot vedea toate meciurile de la EURO 2024 pe Calea Victoriei, în parcarea de lângă Ateneul Român. Zona beneficiază de o tribună de 500 de locuri construită special pentru eveniment și poate găzdui 2000 de persoane.

Reclamă

UEFA a delegat la acest meci o brigadă poloneză, cu Szymon Marciniak la centru. Arbitrul de 43 de ani este unul dintre cele mai bune ecusoane FIFA și se află la primul său meci condus la turneul final din Germania. Înainte de meci, presa belgiană a remarcat că „Diavolii Roșii” nu au pierdut niciodată un meci în care Marciniak s-a aflat la centru.

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie la Campionatul European de Fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 cu Ucraina, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E. Victoria a fost istorică, venind la 24 de ani de la precedenta victorie a României la un campionat european (3-2 cu Anglia).

Înaintea meciului dintre România și Belgia, în Grupa E sunt trei echipe cu câte trei puncte: România, Ucraina și Slovacia. „Dracii Roșii” sunt ultimii, fără niciun punct. Dacă vor învinge Belgia, „Tricolorii” se vor califica automat în optimile de finală. În caz de egalitate sau înfrângere, calculele calificării se complică.

Cu doar o zi înainte de meciul de la Koln, selecționerul României, Edi Iordănescu, a participat la conferința de presă. Acesta a elogiat Belgia dar a subliniat că echipa sa este pregătită: „Nu-mi place să fac comparații între echipe, vorbim de o nouă provocare. Vorbim de locul 3 mondial, care are jucători valoroși. Sunt sigur că suntem pregătiți și așteptăm această provocare.”

Edi Iordănescu a indicat că nu va schimba prea mult primul 11 față de cel folosit contra Ucrainei. „Am încredere că putem produce lucruri deosebite. Mereu am spus că am încredere în potențialul fotbalistului român,” a declarat acesta.

România se poate califica în optimile de finală de la EURO 2024 și cu 3 puncte, dar în cazul unui egal cu Belgia, naționala va aduna 4 puncte și în proporție de 99% va accede în faza următoare a competiției, chiar dacă ar încheia pe locul 3 în grupă.

Fanii români au avut parte de o surpriză organizată de Federația Română de Fotbal – Parada Fanilor din Koln (Fan Walk), unde vor împărți drapeluri tricolore și vor defila către stadion.

Jucătorul Florinel Coman a declarat despre meciul cu Belgia: „Da, este un meci cu o echipă foarte bună, o forţă a Europei, cu jucători la cel mai înalt nivel. Dar cred că forţa grupului îşi poate spune din nou cuvântul. La acest nivel, dacă nu eşti puternic mental, nu poţi face faţă.”

Pe Cologne Stadium, din Koln, suporterii „Tricolorilor” promit să facă iar spectacol și să-și facă simțită prezența. Aproximativ 40.000 de spectatori au fost prezenți la meciul România – Ucraina, iar un număr similar de suporteri sunt așteptați și la Koln.

România debutează în al doilea meci de la EURO 2024 cu așteptări mari din partea suporterilor și încrezători în forțele proprii.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro