Reclamă

România se numără printre țările europene cu cele mai multe persoane care fumează, înregistrând aproximativ 4,2 milioane de fumători conform statisticilor europene. În contrast, țări precum Suedia, Finlanda și Norvegia au reușit în ultimii ani să reducă drastic numărul fumătorilor, trecând de la consumul de țigări clasice la utilizarea produselor alternative.

Institutul de Medicină din Varșovia, prezent la conferința Global Forum on Nicotine, un eveniment internațional dedicat specialiștilor în sănătate și companiilor producătoare de alternative la fumat, a subliniat importanța unei informări corecte în rândul populației generale.

Tommaso Di Giovanni, Vice President International Communications la Philip Morris International, a discutat despre beneficiile politicii de reducere a riscurilor asociate fumatului pentru sănătatea publică, subliniind: „Țigările sunt o parte din viața noastră de decenii, dacă nu secole și toată lumea știe că provoacă boli și creează dependență. Dar adevărul este că în ultimii 20 de ani știința și tehnologia au făcut salturi uriașe. Deci, astăzi le putem oferi oamenilor care fumează alternative mai bune pentru sănătatea lor și prin urmare îmbunătățim sănătatea publică.”

În România, 36% din populație fumează, ceea ce reprezintă una dintre cele mai mari rate din Europa. Di Giovanni a menționat că este crucial ca fumătorii să fie încurajați să renunțe sau să treacă la alternative mai puțin nocive, precum țigările electronice și tutunul încălzit: „Astăzi le putem oferi oamenilor care fumează alternative mai bune pentru sănătatea lor și prin urmare îmbunătățim sănătatea publică. Asta înseamnă reducere a riscului asociat fumatului.” A subliniat că este important ca mesajul despre beneficiile acestor produse să ajungă la public într-un mod clar și simplu, pentru a încuraja schimbarea.

Di Giovanni a accentuat importanța comunicării descoperirilor științifice către comunitatea științifică și publicul larg: „Descoperirile pe care se bazează aceste produse, de asemenea, trebuie comunicate consumatorilor și publicului larg. De ce? Pentru că dacă oamenii nu înțeleg beneficiile acestor produse nu vor face schimbarea și dacă nu vor face schimbarea atunci vor continua să consume țigări în detrimentul sănătății lor și a sănătății publice.”

De asemenea, a abordat problema dezinformării care afectează percepția publicului asupra alternativelor fără fum: „Reacția emoțională este aceea de negare, că în mod clar nu este ok pentru că asta încurcă oamenii și dacă oamenii sunt confuzi, vor continua să consume țigări. Reacția rațională este în mod clar faptul că trebuie să le oferim informațiile corecte și trebuie să o facem într-un mod simplu așa încât să o înțeleagă.”

În concluzie, Di Giovanni a subliniat că mesajul crucial este renunțarea la fumat, însă pentru cei care nu reușesc să renunțe, trecerea la produse alternative ar fi o opțiune mai bună pentru sănătatea lor.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro