Reclamă

Numărul mare de infectări cu coronavirus din România determină autoritățile să ia măsuri drastice, pentru stoparea răspândirii virusului chinezesc. Cele mai multe persoane infectate sunt întoarse recent din Italia, sau au intrat în contact cu pacienții bolnavi, întorși recent în țară. Acest lucru l-a determinat pe Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului din Iași, să ceară închiderea spațiului aerian al României.

Directorul susține că lupta împotriva coronavirusului este grea, iar iresponsabilitatea oamenilor o face aproape imposibilă. Motivul pentru care cere închiderea spațiului aerian românesc este din cauza pasagerilor care vin din străinătate și ascund zona din care se întorc. Acest lucru nu duce decât la un număr și mai mare al îmbolnăvirilor, dar oamenii nu sunt conștienți de asta.

Închiderea spațiului aerian

Bulgariu susține că această măsură este una foarte dură, dar în același timp necesară pentru a reuși să stopeze răspândirea virusului. Altă metodă de protejare eficientă nu există, susține acesta.

“Decizia închiderii spaţiului aerian ar trebui s-o ia Ministerul Transporturilor. Este imposibil să luptăm corect cu coronavirusul. Mulţi pasageri nu declară de unde vin, apoi intră în contact cu alţii şi îi îmbolnăvesc. Riscul este mare. Sunt expuşi inclusiv cei care lucrează pe aeroport. Am avut pasager plecat din Milano, adică din zona roşie. A mers întâi la Geneva, apoi a luat autobuzul şi a ajuns la Eindhoven, iar de acolo a venit la Iaşi cu avionul. Ce facem? Dacă apar probleme, intră întreg aeroportul Iaşi în carantină“, a afirmat Cătălin Bulgariu, directorul aeroportului ieşean.

Pierderi financiare pe Aeroportul Iași

Directorul spune că epidemia coronavirusului a adus o scădere enormă pe plan financiar aeroportului, scăderile fiind chiar de 50%.

“Scăderea pe luna martie este de peste 50 la sută. Sunt zboruri cu grad de încărcare de numai 30 la sută. Dar dacă luăm cu toţii măsuri rapide în această perioadă, peste o lună putem reintra în normal“, a spus directorul aeroportului din Iaşi, Cătălin Bulgariu.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro