În spatele refuzului austriecilor de a ne primi în Schengen ar sta de fapt una dintre legile noastre

Ne despart doar câteva ore de momentul în care aflăm dacă suntem sau nu primiți în Schengen. În acest sens, ies la iveală detalii legate de condițiile în care am putea fi acceptați de marile puteri politice în această structură. România încă speră ca mâine, pe 8 Decembrie să primească undă verde pentru a intra în Schengen.

România acceptată de Austria cu o singură condiție

Drumul țării noastre spre această structură pare mai anevoios decât am fi crezut. Deși mulți experți susțin că România avea de mult timp toate pârghiile trase pentru a intra în Schengen se pare că nu toate statele membre sunt de aceeași părere. După ce am „eliminat” din acest context rând de rând toate țările despre care se credea că ar sta împotriva noastră, a rămas un „dușman”de neclintit: Austria.

Reprezentanții acestui stat au declarat în ultima vreme de mai multe ori că se opun extinderii spațiului Schengen. Cu alte cuvinte, țara noastră nu ar avea nici o șansă în acest sens.

Se pare că în spatele unui asemenea context ar sta o condiție esențială pe care austriecii o vor îndeplinită. Unele voci ale acestora spun că ar trebui să ne schimbăm legea offshore înainte de a ne dori să fim „în rând cu lumea”.

De altfel, cancelarul Austriei a invocat situația imigranților noștri care nu sunt înregistrați.

Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria şi România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranţi ilegali care au ajuns în Austria neînregistraţi”, a explicat oficialul austriac.

În apărarea noastră, oficialii ne la conducere le-au pus austriecilor la dispoziție, date care contestă acest lucru.

Negocierile încă se poartă

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat că va purta negocieri legate de aderare până în ultimul moment. Astfel, România ar avea o șansă în plus să primească acordul.

Votul de care depinde intrarea noastră în Schengen va avea loc mâine, pe 8 Decembrie. Rămâne astfel de văzut câte aprobări va primi România din partea statelor pentru a intra în această structură.

Numeroase voci susțin că odată cu refuzul Austriei, există confirmarea clară că acest stat ar fi o „enclavă a Europei”.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.