După ce miercuri seara, în urma consultărilor, preşedintele Klaus Iohannis l-a numit pe Florin Cîţu noul şef al Guvernului, membrii PSD au răbufnit şi au început să ameninţe. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, cel care ocupă funcţia de interimar până la alegerile din zilele următoare, a venit cu declaraţii incendiare. Acesta suţine că nu există nimic care să îl facă pe Florin Cîţu să poată ocupa o asemenea funcţie.

„Eu în continuare cred că e o gluma. E o sfidare la adresa Parlamentului. În primul rand, el a venit în Parlament să își ia de două ori aviz negativ. Nu văd nimic să îl recomande, nici măcar pentru funcția de ministru de Finanțe”, a declarat Marcel Ciolacu.

După cum susţine Marcel Ciolacu, social democraţii cor vota absolut împotriva guvernului condus de Florin Cîțu. „Vom vota împotrivă sau ne vom abține la vor, dar principal e ca parlamentarii să își exercite mandatul. Vom căuta toate pârghiile să ne apărăm la acest asalt pentru anticipate. Vom discuta cu ceilalți colegi, dar și cu lideri ai altor partid”, a completat liderul PSD.

„Vom avea o strategie pe care o vom discuta cu colegii noștri. Nu înțelegem rostul anticipatelor cu trei luni înainte de alegerile la termen”, a mai declarat acesta.

„Avem un Comitet executiv vineri, unde vom stabili cea mai mare parte din strategii”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Cine este Florin Cîţu? Iată aici…

Cine este Florin Cîțu, premierul desemnat de președintele Iohannis