România, în cădere liberă. S-a ajuns la şapte decese

Bilanţul deceselor creşte destul de rapid, iar toate sunt înregistrate la pacienţi trecuţi de 60 de ani.

Publicat: luni, 23 martie 2020, 21:24

Reclamă

Reclamă

În această seară a fost înregistrat și cel de- al șaptelea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus.

Decesul 7

Al şaptelea român a pierdut lupta cu viaţa, în faţa coronaviruslui. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani, internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv în data de
21.03.2020.

Reclamă

Bărbatul  necesita dializă și a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID 19 pe data de 20.03.2020 și care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș unde a decedat.

În doar o oră, încă un deces

„A fost înregistrat al 6-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Preşedintele Iohannis, apel disperat pentru români

„Să nu le îngreunăm și mai mult munca celor pe umerii cărora stă în aceste clipe critice o presiune uriașă!

Fiecare zi în care, prin comportamentul și atitudinea noastră, am contribuit la limitarea răspândirii infecției este o zi mai aproape de momentul în care ne vom relua cu toții activitățile cărora le ducem lipsa acum, iar afacerile blocate acum se vor putea redeschide.

Să fim responsabili și să nu contribuim la prelungirea unei perioade grele pentru toată lumea!

Gravitatea situației cu care ne confruntăm este fără precedent și tocmai de aceea trebuie să ne unim forțele pentru a izbândi împreună în această luptă de durată și de uzură.

Este inadmisibilă încurajarea discriminării împotriva celor care sunt, în aceste momente, vulnerabili. Toți cetățenii români, indiferent că sunt sănătoși sau bolnavi, au dreptul la protecție din partea statului român. Și vă asigur că statul român face toate eforturile pentru a depăși cu bine această grea încercare.

Ne confruntăm cu o situație fără precedent, în care viața fiecărui cetățean depinde de decizii ferme. Vreau ca fiecare român să înțeleagă că nu ne vom opri și vom lua măsuri chiar mai dure în momentul în care vor deveni absolut obligatorii pentru limitarea răspândirii virusului”, a declarat preşedintele Klaus Ioahnnis.

Votaza politicianul favorit

Reclamă

Reclamă

O să îți placă și:

Reclamă

Reclamă