Administrația Națională de Meteorologie anunță cod galben pentru mai multe județe din țară. Fenomenele meteorologice vizate sunt: intensificări ale vântului și precipitații sub formă de ninsoare. Intervalul codului galben este cuprins între 27 decembrie și 29 decembrie.

Reclamă

Potrivit ANM,  În intervalul menționat, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…50 km/h și de peste 60…70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) și în sud-est.
Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei și din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în Muntenia și vestul Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În Carpații Meridionali și de Curbură, iar din dimineața zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent.
Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50-55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70-80 km/h, viscolind și spulberând zăpadă.

Reclamă