Reclamă

Europa și implicit România, fierb la propriu. Traversăm una dintre cele mai caniculare veri, astfel că, disconfortul termic le dă bătăi de cap românilor. Astfel, majoritatea caută soluții de moment pentru a face față situației. Valul de căldură a determinat mulți locuitori din orașe să se refugieze în zonele montane în căutarea aerului curat și a răcorii.

Românii fug de căldura extremă la umbra muntelui

Un adevărat „exod” al românilor care locuiesc la oraș spre mediul rural sau munte.  Chiar și în satele mai retrase precum și în destinațiile cu bazine cu apă termală, aglomerația a fost la fel de mare.

Inclusiv în Brașov, numărul vizitatorilor a crescut semnificativ.

Mulți turiști au optat pentru complexurile acvatice, unde toboganele exterioare au fost principala atracție, fiind la fel de populare printre copii și adulți. Pentru o zi întreagă în astfel de locuri de distracție în apă, adulții au plătit 95 de lei, în timp ce pentru copiii, biletele costă 30 de lei.

Alți turiști au preferat să se îndrepte către satele mai retrase, unde au găsit ochiuri de apă termală și bazine amenajate în apropierea izvoarelor.

Zonele de picnic de lângă Brașov au fost și ele pline ochi, mai ales cea cunoscută ca Pietrele lui Solomon.

Europa rămâne sub teroarea disconfortului termic

Agenția Spațială Europeană (ESA) a avertizat că Europa se confruntă cu posibilitatea de a experimenta condiții meteorologice extreme în următoarea perioadă.

ESA monitorizează temperaturile de pe uscat și de pe mare folosind sateliți. Datele indică faptul că perioadele de căldură intensă devin din ce în ce mai frecvente, intense și prelungite la nivel global. Motivul principal invocat de experți este încălzirea globală.

Guvernul italian a emis sfaturi și avertizări pentru zonele acoperite de alerte roșii. Acesta a recomandat oamenilor să evite expunerea directă la soare între orele 11:00 și 18:00.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro