Reclamă

Mii de oameni din Ucraina au trecut granița României, încă de joi. Unii dintre aceștia au fost doar în tranzit, iar alții au rămas cazați peste noapte pe teritoriul țării noastre.

Dacă Rusia continuă războiul cu Ucraina, ne putem aștepta la un flux și mai mare de refugiați.

Locurile strategice unde se vor ridica taberele pentru refugiați

Sunt deja existente locații stabilite din timp pentru a se ridica taberele de refugiați. În prezent,  astfel de locuri sunt luate în considerare doar în Iași. Sunt gata să se ridice astfel de tabere în doar 12 ore, în caz de nevoie și în Botoșani, Suceava și Maramureș. Practic, vorbim despre toate județele în care vedem flux mare de refugiați.

Sursa: Social Media

România este pregătită pentru a primi refugiații ucraineni

Autoritățile susțin că vom putea primi în jur de 500.000 de refugiați în țară. Sunt pregătite și mai multe școli sau alte clădiri care nu sunt folosite, locații în care ar putea fi cazați. Românii au fost dispuși, încă din prima zi să se ofere să cazeze refugiații măcar pentru o singură seară.

Ministerul Apărării Naționale a declarat că România este gata să primească peste 500.000 de refugiați ucraineni. Mai mult, există un „plan”  pentru acest lucru în toate marile orașe aflate în vecinătatea granițelor.

„Există mai multe estimări, dar am putea primi peste 500.000 de refugiați. Aceasta este cifra corectă pentru care ne-am pregătit noi cu Ministerul de Interne și cu celelalte instituții care au în subordine acest lucru. Există un plan în acest sens care este pregătit în toate marile orașe, există zone pentru asta în vecinătatea granițelor”, a declarat ministrul Apărării, întrebat de jurnaliști dacă România este pregătită să primească refugiați din Ucraina.

Pentru a putea înțelege cât de pregătite sunt autoritățile să primească refugiați ar trebui aruncat un ochi asupra cifrelor de anul trecut. Așadar, Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) dar și celelalte instituții abia au reușit să țină pasul cu numărul refugiaților din Siria, Bangladesh, Afganistan, etc.

Potrivit IGI, în anul 2021 au fost depuse 9.591 de cereri de acordare a unei forme de protecție internațională. Se poate observa o creștere cu aproximativ 36% față de anul 2020.

Cei mai mulți solicitanți de azil au fost din Afganistan, Siria și Bangladesh. Cele mai multe cereri fiind înregistrate la centrul regional din Timișoara.

Planul secret pe care îl pregătesc MApN și MAI, presupune că ar trebui să acordăm forme de protecție celor veniți din Ucraina.


Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro