Reclamă
Reclamă

Ambasada SUA precizează că încheierea cu succes a exercițiului Ramstein Legacy 24, desfășurat în perioada 3-14 iunie, în poligonul Capu Midia, demonstrează că România ‘are capacitățile de apărare aeriană necesare pentru a-și proteja cetățenii și teritoriul național’.

‘Acest exercițiu cu trageri reale (…) este încă un exemplu al capacității României de a descuraja amenințările regionale, de a apăra România și de a contribui la apărarea colectivă a NATO’, a declarat însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Michael Dickerson, citat într-un comunicat de presă transmis, vineri, de reprezentanța diplomatică a Statelor Unite la București.

Ambasada menționează că exercițiul NATO Ramstein Legacy 24 a integrat structuri de apărare aeriană și antirachetă.

Reclamă

‘Aproximativ 1.300 de militari români și aliați (din Republica Cehă, Franța, Germania, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia și Ungaria) au participat la RALY 24. Exercițiul contribuie la creșterea interoperabilității și la exersarea tacticilor, tehnicilor și procedurilor pentru operațiuni defensive. În timpul acestui exercițiu, participanții au certificat pregătirea operațională a celui de-al doilea sistem Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target (‘PATRIOT’) prin doborârea unei ținte vii în poligonul de pregătire din Capu Midia’, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Sursa citată amintește că acesta a fost al doilea exercițiu tactic de apărare aeriană cu sistemele Patriot ale României, primul având loc în noiembrie 2023.

‘România a demonstrat un nivel ridicat de expertiză tehnică și competență pentru a se apăra împotriva amenințărilor aeriene avansate. Încheierea cu succes a exercițiului Ramstein Legacy demonstrează că România are capacitățile de apărare aeriană necesare pentru a-și proteja cetățenii și teritoriul național’, adaugă comunicatul menționat.

Potrivit Ambasadei SUA, exerciții precum Ramstein Legacy demonstrează, de asemenea, ‘conducerea și angajamentul României față de securitatea aliată, inclusiv capacitatea de a găzdui forțe NATO și de a utiliza cele mai moderne sisteme de apărare într-o coaliție multinațională’.

Reprezentanța diplomatică susține că RALY 24 este unul dintre zecile de exerciții care îmbunătățesc interoperabilitatea NATO și consolidează apărarea colectivă și că acest exercițiu ‘consolidează și mai mult Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite, în domeniul militar și al securității’.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro