Reclamă
Reclamă

Meciul Slovacia – România, ultimul din Grupa E la EURO 2024, se va disputa astăzi, 26 iunie, de la ora 19:00, la Frankfurt. Partida este crucială pentru calificarea „Tricolorilor” în optimile Campionatului European de Fotbal.

După ce aproximativ 40.000 de suporteri români i-au susținut la meciul România – Ucraina, câștigat categoric cu 3-0, și alți 30.000 la partida împotriva Belgiei, pierdută cu 0-2, „Tricolorii” se așteaptă din nou la o prezență semnificativă a fanilor. La Frankfurt, se speră la prezența a peste 30.000 de suporteri români în tribune.

Echipele anunțate pentru această seară sunt următoarele:

Reclamă

Slovacia: Dubravka – Pekarik, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Bozeník, Haraslin

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă – Drăguș

Selecționerul Edi Iordănescu s-a declarat mulțumit de evoluțiile echipei în primele două partide de la EURO 2024 și a menționat că nu va juca la egal împotriva Slovaciei: „Nu ne vom gândi că un egal ne-ar putea ajuta. Trebuie să jucăm și să mergem la victorie”, a spus Iordănescu pentru UEFA.

Denis Drăguș, unul dintre fotbaliștii echipei naționale, a afirmat că echipa își dorește să câștige meciul cu Slovacia și să se revanșeze față de suporteri după înfrângerea cu Belgia. „Toți ne-am dorit foarte mult în meciul precedent, probabil că de aceea am luat uneori decizii greșite. Dar e în trecut, am analizat ce am făcut greșit, iar acum suntem foarte încrezători, mergem să câștigăm cu Slovacia”, a declarat Drăguș.

România se află momentan pe primul loc în Grupa E, dar toate echipele au același număr de puncte. În cazul unei victorii împotriva Slovaciei și dacă Belgia nu câștigă împotriva Ucrainei, România va încheia grupa pe primul loc și va avea un adversar teoretic mai ușor în optimi.

UEFA a desemnat arbitrul german Daniel Siebert să conducă partida. Acesta va fi ajutat de asistenții Jan Seidel și Rafael Foltyn, și de al patrulea oficial Felix Zwayer, toți din Germania. În camera VAR se vor afla Bastian Dankert și Christian Dingert, alături de Massimiliano Irrati din Italia.

România se califică sigur în faza eliminatorie a competiției dacă nu pierde cu Slovacia. În cazul unui egal, naționala noastră poate încheia chiar pe primul loc în grupă, dacă meciul dintre Belgia și Ucraina se termină la egalitate.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro