Reclamă
Reclamă

România câștigă cu 3-0 în meciul contra Ucrainei la EURO 2024

România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024. Meciul s-a desfășurat pe stadionul Allianz Arena din Munchen, cu o capacitate de 70.000 de locuri, toate ocupate. UEFA estimează că au fost în jur de 30.000 de suporteri români pe stadion.

În ciuda posesiei superioare de 68% a echipei Ucrainei, România s-a impus cu un joc eficient și un pressing puternic, marcând trei goluri prin Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Dennis Man. „Băieții au fost fabuloși” a declarat selecționerul Edward Iordănescu. „Am interpretat foarte bine jocul majoritatea timpului. Sunt fericit pentru Stanciu, că a fost declarat omul meciului. Starul nostru este grupul.”

Bogdan Stelea a apreciat stilul de joc al echipei românești, dar a subliniat că calificarea în fazele superioare nu este încă sigură: „Aceeași manieră de a juca trebuie să o aibă în continuare și să fie foarte atenți”.

Reclamă

Victoria a fost sărbătorită de mii de suporteri români în Centrul Vechi și în diverse spații special amenajate în marile piețe din capitală. Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu suporterii români la Munchen și a cântat alături de aceștia înaintea meciului.

Pe de altă parte, jurnalistul ucrainean Roman Bebekh a informat că UEFA a interzis prezența steagurilor rusești la meciul dintre Ucraina și România. Decizia a fost luată pentru a preveni provocările în timpul meciului.

Înaintea meciului, Serhi Rebrov, selecționerul Ucrainei, a subliniat importanța meciului pentru o țară aflată în război: „Fotbalul nu este o prioritate într-o țară în care mulți oameni și copii mor. E important să jucăm pentru soldați, pentru oameni, pentru suporteri.”

România va juca următorul meci în grupa E împotriva Belgiei, pe 22 iunie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro