Deputatul PNL Dumitru Oprea a vorbit public despre reuşitele Guvernului Orban în ultima lună. Acesta susţine că situaţia ţării este ca o „Românie divizată, înglodată în datorii, cu instituţiile statului la cote minime de încredere din partea populaţie”, acesta văzând România actuală ca o urmare a acţiunilor lui Dragnea şi Dăncilă.

Reclamă

„Ne-am asumat actul de guvernare, de aceea suntem datori să începem a corecta toate monstruozităţile provocate de PSD: în economie, în justiţie sau în materie de politică externă. Ceea ce a reuşit guvernarea liberală în decurs de o lună, cu sprijinul puternic al preşedintelui Klaus Iohannis, este peste aşteptările tuturor.

Agenda reformatoare a guvernului condus de Ludovic Orban a început să fie pusă în practică. Executivul a fost restructurat, ajungând la 16 ministere, faţă de cele 24 ale guvernului Dăncilă, cu 27 de miniştri. Vorbim de mii de posturi create de PSD pentru acoliţii săi, plătiţi de statul român, din banii noştri, ai tuturor.

Reclamă

A fost desecretizat dosarul 10 August, a fost abrogat recursul compensatoriu, au fost eliminate supraimpozitarea contractelor cu fracţiuni de normă şi supraaccizele pe carburanţi!

De asemenea, au fost asiguraţi banii pentru minerii disponibilizaţi din Valea Jiului, s-a urmărit o majorare sustenabilă a salariului minim, s-au alocat fondurile necesare pentru plata pensiilor, alocaţiilor şi indemnizaţiilor materne şi medicale.

Este un bilanţ scurt, care arată că se poate guverna în interesul cetăţeanului. Este ceea ce ne propunem: transparenţă, normalitate, democraţie, prosperitate. În viitor, aceasta va însemna o Românie competitivă în Europa, a descris deputatul.