Reclamă
Reclamă

Ministrul apărării, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit miercuri cu omologul său din Republica Coreea, Won-sik Shin, și a confirmat desemnarea companiei Hanwha Aerospace Co. Ltd. drept câștigătoare a procedurii competitive pentru achiziționarea de către România a trei sisteme obuzier calibru 155 mm de nivel Batalion.

„Am discutat cu ministrul apărării din Republica Coreea, Won-sik Shin, despre situația de securitate internațională și perspectivele cooperării în domeniul apărării între România și Republica Coreea. De asemenea, am vorbit despre principalele amenințări și riscuri din regiunea Mării Negre și a Balcanilor de Vest pe fondul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei”, a transmis ministrul Tîlvăr.

Angel Tîlvăr a precizat că „profilarea Mării Negre ca un spațiu de interes strategic pentru statele democratice reprezintă un obiectiv important al dialogului strategic bilateral”.

Reclamă

„Totodată, am salutat desemnarea companiei Hanwha Aerospace Co. Ltd. drept câștigătoare a procedurii competitive pentru achiziționarea de către România a trei sisteme obuzier cal. 155 mm de nivel Batalion, incluzând 54 de obuziere autopropulsate K9 Thunder, echipamente de sprijin și o cantitate inițială de muniții specifice”, a mai spus ministrul Apărării.

Contractul de achiziții este estimat la aproximativ 1 miliard de dolari. „Raza maximă (a obuzierului K9) este de 54 de kilometri, este foarte rapid. Am răspuns foarte repede când am fost atacați de Coreea de Nord”, a declarat Heo Man Jung, cercetător principal în domeniul artileriei la Hanwha.

K9, supranumit „Tunetul coreean”, atinge o viteză de peste 67 de kilometri pe oră. Mai mult, conform Heo Man Jung, K9 a fost creat pentru a funcționa în orice tip de climat.

Întrevederea dintre ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ministrul apărării din Republica Coreea, Won-sik Shin, a avut loc miercuri la sediul MApN, cu ocazia vizitei oficiale a ministrului sud-coreean în România.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro