Se scriu scenarii și se evidențiază opinii despre momentul istoric la care vom asista mâine. România va afla mâine dacă are sau nu șansa să se regăsească pe lista statelor care fac parte din Schengen. O ipoteză clară arată că am putea intra în structura comunitară chiar și Austria nu vrea acest lucru.

România, șansă în plus de a intra în Schengen

Mâine, 8 Decembrie, membrii Consiliului European vor vota legate de extinderea spațiului Schengen. Pentru România au existat în toată această perioadă numeroase impedimente de a ajunge în acel punct. Totuși, autoritățile noastre au continuat pressing-ul de a convinge opozanți.

Cel mai mare dintre aceștia este Austria. Liderii acestei țări au dat semnale clare că nu sunt de acord cu intrarea României în Schengen.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Totuși, se pare că lucrurile s-ar putea așeza favorabil pentru țara noastră și fără votul austriecilor.

Unele surse au scos la iveală faptul că pentru prima dată în istorie, Consiliul European ar urma să treacă peste votul Consilului de  Justiție și Afaceri Interne și să aprobe intrarea noastră în Schengen. Această poziție ar fi fost luată chiar de către cancelarul german Olaf Scholz.

Țările de Jos nu se mai opun intrării noastre în spațiul comunitar

Mulți experți susțin că România trebuia să aibă de multă vreme unda verde spre Schengen. Cu toate acestea, deși s-au tras sforile în acest sens, totuși încă nu ne regăsim în spațiul comunitar în mod oficial. Printre cei care s-au opus aderării noastre au fost și Țările de Jos.

Reprezentați ai acestor state au arătat chiar cu degetul spre țara noastră. Au fost evidențiate criminalitatea, infrastructura deficitară precum corupția, toate elemente care nu ne-ar da dreptul să intrăm în Schengen.

Intre timp, lucrurile s-au calmat în această zonă. Liderii politici ai Țărilor de Jos au dat asigurări că sunt de acord cu aderarea României.

Astfel, Austria a rămas singurul opozant.