„România a pierdut lupta”. Traian Băsescu a spus totul 

Aproape 2000 de români sunt infectaţi cu noul virus chinezesc şi ne apropiem de scenariul 4 şi de o nouă Ordonanţă Militară. În acest context, Traian Băsescu dă de pământ cu actuala conducere a ţării.

Dezastru pentru România

Traian Băsescu a făcut anunţuri tranşante asupra noii conduceri şi nu a avut milă faţă de Guvernul Orban.

„Dacă vreţi să fiu sincer, trebuia să fim capabili să facem nimim 10-000 de teste pe zi. Se pare că 500 – 600 de pot face. Am văzut o mare veselie că au venit 100.000 de combinezoane. Înseamnă nimic. Sunt 16.000 de medici. Acele combinezoane nu pot să le foloseşti două zile. Ajung 5 zile jumătate”, a declarat Băsescu, într-o intervenție la România TV.

România nu are nici măcar echipamentele necesare

„Dacă mai este ceva de făcut, este în mâna populaţiei. Instituţiile au pierdut tempo-ul. Sunt cu o lună în urma evoluţiei epidemiei. Trebuie să ne pregătim penru ce e mai rău. Singurul mod în care ne putem apăra este să stăm în casă izolaţi”, a conchis europarlamentarul.

Lupta e ca şi peirdută

„Ce îţi era să îi bagi în carantină pe toţi cei veniţi din zona roşie din Italia şi din Spania. Au fost lăsaţi în pace în primele două săptămâni. S-a pierdut bătălia de atunci. În momentul de faţă, scăparea este individuală sau este în mâinile medicilor care sunt Dumnezei”, a mai completat Băsescu.

Singura salvare a românilor este izolarea.

„Nu mai avem nicio măsură. Ori ne izolăm în casă sau ne refugiem în munţi. E foarte greu! Mă uit la nepoţei. Sunt de două săptămâni în casă şi deja nu te mai înţelegi cu ei”, a afirmat Băsescu.

Potrivit fostului şef al statului, perioada cea mai problematică în România va fi în jurul Paştelui. Atunci, coronavirusul va atinge unul dintre apogeuri.

Măsurile se iau pe loc, nu gradual

„Întârzierea cu circa 30 de zile a măsurilor şi porcăria asta cu: vom lua măsuri progresiv şi gradual arată că nu ai o minimă pregătire, măcar informare. La epidemii măsurile se iau ca o secure care ia pe funia ştreangului. Se iau într-o noapte şi se implementează.

Ce facem acum trebuia să facem acum 30-40 de zile. S-a întârziat pentru că aveam alte preocupări politice. Voiam alegeri anticipate”, a mai explicat  Băsescu.

Lasă un răspuns

Cum a făcut Adelina Pestrițu primii bani – Din asta trăia înainte de a deveni cunoscută

Cum s-a fotografiat Gabriela Cristea la ziua de naștere a fiicei sale