Reclamă
Reclamă

România a surclasat, luni, Ucraina la Munchen (3-0), în prima etapă a Grupei E de la Euro 2024. Deși Ucraina a dominat meciul din punct de vedere al posesiei, având 70% din controlul balonului, a fost neputincioasă în fața unui atac românesc extrem de eficient.

Nicolae Stanciu a deschis scorul pentru România cu un șut superb de la marginea careului în minutul 29. Ulterior, în repriza a doua, Răzvan Marin a dus scorul la 2-0 în minutul 53, iar Andrei Drăguș a închis tabela la 3-0 în minutul 57. Românii au reușit să-și asigure victoria înainte de ora de joc.

Jurnaliștii de la lequipe.fr au observat că Ucraina a avut 12 șuturi la poartă, dar doar două dintre acestea au fost pe spațiul porții. De asemenea, aceștia subliniază că rezultatul oferă o lecție importantă: eficiența în fața porții este mai importantă decât posesia de lungă durată.

Reclamă

În primele 30 de minute, meciul a fost echilibrat, însă România a preluat controlul, beneficiind și de erori ale adversarilor. Până la finalul jocului, românii au adoptat un stil de pressing mai ofensiv care a pus mari probleme apărării ucrainene, notează publicația Le Figaro.

Soliditatea României și susținerea celor 35.000 de fani prezenți în tribunele Allianz Arena din Munchen au jucat un rol esențial în această victorie.

Prin această victorie, România face un pas important spre calificarea în optimile de finală ale Campionatului European. Potrivit RMC Sport, victoria este cu atât mai semnificativă cu cât vine la o zi după aniversarea de 46 de ani a selecționerului Edward Iordănescu.

România a început în forță Campionatul European din Germania, obținând o victorie categorică împotriva Ucrainei. Tricolorii au fost motivați și de sprijinul fervent al zecilor de mii de suporteri prezenți la stadion.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro