Potrivit știrileprotv.ro, printre sutele de oameni amăgiți de unele locuri de muncă bine plătite în Spania, s-au aflat atât români cât și cetățeni ai Republicii Moldova.

Ajunși acolo, cu gândul că vor lucra în agricultură, aceștia au fost deposedați de acte și tratați ca sclavi în ferme, fiind chiar obligați să-și facă nevoile la lighean, iar ca hrană oferindu-li-se mâncare pentru câini.

Mai mult, relatează sursa citată, uneori cu zilele nu primeau de mâncare, iar cazarea o aveau fie în încăperi murdare, fie în corturi improvizate. Cei care găseau curaj să se revolte erau bătuți, iar familiile acestora din țară amenințate.

Polițiștii ajunși la fața locului au descoperit saltele murdare, șobolani ieșind de sub canapea, miros greu de suportat și grupuri sanitare ce reprezentau un real focar de infecție.

Președinta Asociației Femeilor Române din Cordoba a spus că, pe lângă toate cele de mai sus, oamenii dormeau câte 15 în cameră și se spălau o dată pe săptămână.

Racolarea se realiza prin intermediul anunțurilor publicate pe internet, peste 600 de persoane ajungând astfel victime ale respectivei organizații. În acest caz, Poliția Spaniolă a arestat 16 indivizi.