Au fost reținute 5 persoane de către Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, fiind acuzate de infracțiuni informatice.

Reclamă

Inculpații au avut parte de percheziții la domiciliul acestora din Brașov, în urma căruia au fost reținute 3 persoane, celelalte 2 sunt arestați la domiciliu.

Acesta sunt acuzați de constituirea unui grup infracţional cu scopul săvârșirii de infracțiuni contra siguranței, spălare de bani.

Reclamă

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpaţilor A.E., A.C., M.V., A.L.M. şi C.A.M. pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare a banilor, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, instigare la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

În urma investigaţiilor efectuate şi a schimbului de informaţii efectuat prin intermediul U.S. Secret Service s-a stabilit faptul că gruparea infracţională, formată din cetăţeni români, ar fi racolat persoane din România, pe care le-ar fi ajutat să ajungă în S.U.A., de multe ori prin trecerea ilegală a frontierei dintre S.U.A. şi Canada, prin intermediul cărora a fraudat mai multe ATM-uri de pe teritoriul statelor americane Virginia şi Carolina de Nord, prin instalarea unor dispozitive de citire a datelor de pe cardurile bancare, iar ulterior efectuarea de retrageri frauduloase din conturile victimelor. Banii astfel obţinuţi erau trimişi în România de către membrii grupării, prin intermediul unor colete expediate pe nume false şi folosiţi de către aceştia pentru demararea unor investiţii imobiliare”  DIICOT