Roger Federer a anunțat că nu va mai juca tenis anul acesta, după ce a fost supus unei operații ulterioare la genunchiul drept.

Roger Federer a anunțat că nu se va întoarce pe teren, pentru restul sezonului 2020. Din cauza unor probleme recente.

Roger Federer va reveni pe teren în 2021

Roger Federer, campion de mare slam de 20 de ori și-a revenit în urma operației la care a fost supus în februarie, dar a suferit un regres  în timpul exercițiilor de fitness, în urmă cu câteva săptămâni. El  a publicat miercuri o declarație pe Twitter pentru a confirma că va ieși din acțiune pentru restul anului 2020.

„A trebuit să am o procedură artroscopică rapidă suplimentară la genunchiul drept”, a scris el pe miercuri pe Twitter.

„Acum, la fel cum am făcut până la sezonul 2017, intenționez să îmi iau timpul necesar pentru a fi gata 100% să joc la cel mai înalt nivel. Îmi vor lipsi fanii și turneul cu drag, dar aștept cu nerăbdare să îi văd pe toți înapoi în turneu la începutul sezonului 2021.”

Tenismenul de 38 de ani s-a recuperat dintr-o accidentare similară la genunchi în 2016. Atunci Federer a fost scos din a doua jumătate a sezonului. Lipsind la Jocurile Olimpice de vară și US Open, pentru a se recupera complet dintr-o accidentare la genunchiul stâng, care l-a afectat pentru majoritatea anului.

Este cel mai bine plătit sportiv din lume

Turul ATP este în prezent amânat până cel puțin la sfârșitul lunii iulie pe fondul pandemiei. Organizatorii hotărând să anuleze Wimbledon de anul acesta. US Open este programat să continue înainte de 31 august. Iar Openul francez care a fost amânat este de așteptat să înceapă pe 20 septembrie.

Federer nu a mai jucat tenis competitiv de când a ajuns în semifinale la Australian Open din acest an, unde a avut probleme cu accidentarea.

În ciuda neplăcerilor întâmpinate din cauza problemelor cu genunchiul, Federer este acum cel mai bine plătit atlet din lume, potrivit Forbes. În ultimele 12 luni a câștigat 106,3 milioane de dolari în total. El a devenit astfel primul tenismen care a ocupat lista celor mai bine plătiți sportivi din lume potrivit Forbes.

Share.