Reclamă
Reclamă

Rod Stewart a fost huiduit la un concert din Leipzig, Germania, vineri seara, după ce steagul ucrainean și o imagine a președintelui Volodimir Zelenski au fost proiectate pe un ecran video. Incidentul a stârnit reacții mixte din partea publicului, unii spectatori aplaudând, în timp ce alții au strigat dezaprobator.

Aceasta s-a întâmplat în timp ce Stewart cânta piesa sa din 1991, „Rhythm of My Heart”, pe care o descrie ca fiind o melodie împotriva războiului. „Am sprijinit poporul ucrainean pe tot parcursul acestui război”, a declarat cântărețul pentru agenția de presă PA. „De la aranjarea ca membrii familiei mele să ducă provizii în țară, până la închirierea unei case în Marea Britanie pentru o familie ucraineană.”

Sir Rod Stewart, în vârstă de 79 de ani, a avut anterior comentarii aspre despre președintele rus Vladimir Putin. „Putin trebuie oprit”, a spus el pentru PA. Mă distrez în timpul vieții mele cântând pentru publicul german, împărtășind niște amintiri special și abia aștept să cânt la întâlnirile rămase aici.

Reclamă

Concertul a avut loc pe „Quarterback Immobilien Arena” din Leipzig, cel mai populat oraș din landul Saxonia. Statul a îmbrățișat naționalismul, alegând un primar din extrema dreaptă, Alternativa pentru Germania (AfD), în decembrie. De asemenea, au existat violențe și atacuri neonaziste asupra migranților în Saxonia.

În 2022, Rod Stewart și soția sa, Penny Lancaster, au închiriat o casă în Berkshire, în sud-estul Angliei, pentru o familie ucraineană cu șapte membri, care a fugit din calea războiului. Tot în acel an, Sir Rod Stewart a finanțat transportul a patru camioane pline cu provizii către granița Polonia-Ucraina. Nepoții săi au fost printre șoferii care au condus refugiații în siguranță la Berlin.

„Au condus prin Franța, Belgia, Germania și Polonia, au lăsat provizii și au luat refugiați și i-au lăsat la Berlin”, a declarat Stewart pentru Daily Record la acea vreme. „Le-a luat trei zile și jumătate pentru a ajunge acolo și înapoi. Ei sunt eroii, nu eu.”

Turneul european al lui Rod Stewart se apropie de final, cu câteva spectacole rămase în Hamburg, Köln și Munchen. Luna viitoare, el va călători în SUA pentru a încheia o rezidență de 13 ani la Caesars Palace din Las Vegas.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro