Robert Negoiță, a fost sancționat de polițiști cu suma de 10.000 de lei pentru încălcarea ordonanțelor militare. Acesta a fost surprins după ce a fost surprins duminică plimbându-se cu bicicletă în par alături de iubita să.

Deși inițial a anunțat că deplasarea a fost una în interes de serviciu, ulterior, primarul sectorului 3 a declarat că va plăti pentru greșeală să.

„Având în vedere imaginile difuzate ieri, 19.04.2020, în spațiul virtual, facem următoarea precizare: Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu, iar cele două persoane au fost sancționate contravențional, pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare, cu suma de 10.000 lei fiecare”,afost anunțul făcut la începutul acestei sapatamani dei Poliția Capitalei.

Primarul sectorului 3 al capitalei a simțit nevoia să își exprime părerea în mediul online asupa incidentului în care a fost implicat,

„Mi s-a adus la cunoșțînță că am fost amendat pentru episodul de ieri din Parcul IOR. Asemenea oricărui cetățean sunt obligat să mă supun legilor acestei țări și, chiar dacă nu a fost intenția mea să încalc ordonanța militară, îmi asum faptul că am greșit și, prin urmare, voi suportă consecințele. Cetățenii Sectorului 3, cei care mă cunosc de opt ani, timp în care ne-am intersectat de sute de ori prin sectorul nostru, știu că am parcurs la pas, pe bicicletă sau cu mășina, fiecare centimetru al acestui sector pentru a găși cele mai bune soluții la problemele ce țîn de administrația locală. Și duminică, și sâmbăta, și în zilele de sărbătoare. Nu a fost nici pe departe intenția mea de a sfida, de a nu respectă legea sau de a vă minți în vreun fel în legătură cu episodul de ieri. Eu chiar ieșisem să inspectez Parcul IOR. Dar, din păcate, ideea nefericită de a îmbina utilul cu plăcutul într-o zi de sărbătoare, adică aceea de a o lua alături de mine pe prietenă mea, a fost una neinspirată și nepotrivită”, a scris Negoiță pe Facebook.

Cel puțin până în data de 15 mai când măsurile restrictiv vor fi treptat eliminate, parcurile și unitățile de agrement din întreagă țară rămân închise.