Binecunoscutul fotograf american, Robert Frank, a decedat cu 4 zile în urmă, la vârsta de 94 de ani. După o carieră impresionantă, în care și-a pus amprenta în mod pozitiv pe viața marilor artiști ai vremii, el s-a stins din viata în 9 septembrie 2019.

De-a lungul timpului, a realizat adevărate capodopere în arta fotografiei,ceea ce explică de ce fanii săi, îl considerau a fi un mare geniu.

A publicat și la editura Robert Delpire si a devenit cunoscut în toată lumea.  El a făcut fotografii uluitoare, în care a imortalizat pulsul străzilor din America, amintiri care rămân vii în inimile celor care l-au iubit și l-au apreciat atât de mult.

Dat find faptul că, de-a lungul vieții a ajuns să cocheteze și cu cinematografia, explică faptul că a fost o oaza de inspirație pentru multi artiști consacrați.

De îndată ce s-a făcut cunoscută vestea morții lui Robert Frank, un număr mare de fotografi, și-au exprimat regretul și i-au adus un omagiu de cinste renumitului fotograf.

A avut o carieră impresionantă și a reușit să schimbe viziunea lumii prin fotografiile realizate de el, cu talent si profesionalism.

Albumul său, ”The Americans’ surprinde viața crudă a Americii din anii 50 și dezvăluie într-un mod aparte, sărăcia și inegalitatea dintre oameni. Chiar dacă, pentru unii fotografiile păreau a fi deprimante, el nu s-a sfiit niciodată să arate realitatea prin imagini sugestive.