Reclamă

Cu toții am băut cu siguranță măcar o dată în viață apă de la robinet. Ba chiar mai mult, unii consumă apă exclusiv din acest loc. Ei bine, acest lucru poate dăuna sănătății, iar riscurile la care te supui sunt mari.

Clorul este adăugat în mod deliberat în apă pentru a ucide germenii și agenții patogeni. Atunci când se amestecă cu alți compuși organici poate crea câteva produse secundare dăunătoare. Unul dintre aceste produse secundare, un grup de substanțe chimice cunoscute sub numele de trihalometani a fost asociat cu probleme renale și risc crescut de cancer . Un altul, cunoscut sub numele de acizi haloacetici, provoacă iritarea pielii și ar putea crește, de asemenea, riscul de cancer.

Apa de la robinet poate fi dăunătoare

Sursa: Social media

Nivelurile scăzute de clor din sistemul de apă pot, de asemenea, expune oamenii la un parazit numit giardia care provoacă diaree, crampe și greață. Apa care miroase a înălbitor ar putea fi un semn de exces de clor în sistemul dumneavoastră.

Apa care miroase a ouă putrezite ar putea conține hidrogen sulfurat, un gaz incolor care poate apărea în mod natural în apele subterane. Când acest gaz este expus anumitor bacterii, se transformă în sulfat, care poate provoca deshidratare sau diaree.

Țevile ruginite pot elibera metale precum fier, mangan, zinc, cupru și plumb în sursele de apă locale, dând lichidului un gust metalic sau sărat. Această aromă neplăcută poate semnala prezența plumbului în apa de băut. În unele cazuri poate fi doar un semn al unui pH scăzut.

Apa cu miros de pește ar putea semnala un exces de bariu. Aceasta este o substanță chimică naturală care se poate infiltra într-o sursă de apă prin forare sau producție. Când bariul este prezent peste nivelurile recomandate , ar putea cauza creșterea tensiunii arteriale. De asemenea, ar putea apărea slăbiciune musculară sau leziuni ale rinichilor, ficatului și inimii.

Apa care miroase a pește poate conține și cadmiu, o substanță chimică găsită în minereurile de plumb și cupru, care se scurge adesea în conducte prin deșeurile industriale. Expunerea la niveluri ridicate de cadmiu din apa potabilă poate provoca leziuni ale rinichilor, ficatului și oaselor.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro