Odată cu instalarea sezonului rece, numărul infecțiilor respiratorii, cum sunt răceala și gripa, este în creștere. Deși în multe cazuri aceste afecțiuni pot fi tratate acasă, în conformitate cu recomandările medicului de familie sau infecționist, se impune o vizită la un compartiment de primiri urgențe atunci când manifestările clinice se agravează.
Persoanele cu risc crescut de a dezvolta complicații sunt cele cu sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. Semnalele de alarmă, cum sunt dispneea, wheezing-ul și febra persistentă, necesită atenție medicală promptă.
Complicațiile severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie, pot apărea dacă boala nu este tratată corespunzător. Consultul medical este vital pentru diagnosticarea corectă și evitarea complicațiilor, iar în caz de agravare, prezentarea imediată la spital este crucială.
La Spitalul Clinic SANADOR din București, singurul compartiment de primiri urgențe din sistemul medical privat din România, pacienții beneficiază de îngrijiri de calitate, oferite de medici urgentiști bine pregătiți. Spitalul dispune de 26 de linii de gardă permanente, incluzând terapie intensivă, cardiologie și pediatrie, în vederea gestionării adecvate a oricărei urgențe.
În plus, medicii din compartimentul de primiri urgențe au acces permanent, 24/7, la investigații imagistice complete și analize de laborator, elemente esențiale pentru punerea unui diagnostic rapid și precis.
Pacienții au la dispoziție și Serviciul de Ambulanță al Spitalului Clinic SANADOR, care include o flotă proprie și un dispecerat nonstop, apelabil la numărul 021.9699, oferind o gamă completă de soluții pentru urgențele medicale.