Reclamă
Reclamă

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila (UDMR), a câștigat un nou mandat în fruntea orașului, iar Bíró Barna Botond (UDMR) a devenit președintele Consiliului Județean Harghita, potrivit datelor parțiale de pe site-ul Autorității Electorale Permanente.

UDMR a obținut fotoliul de primar al municipiului Odorheiu Secuiesc pentru prima dată în ultimii opt ani. Candidatul uniunii, Szakács-Paál István, l-a învins pe actualul primar, Gálfi Árpád, aflat la al doilea mandat și reprezentând Partidul pentru Odorheiu Secuiesc, informează Agerpres.

Datele parțiale arată că multe dintre primăriile din județ au fost câștigate de reprezentanții UDMR, în unele localități aceștia neavând contracandidați.

Reclamă

Municipiul Toplița are un nou primar, președintele PNL Harghita, Sebastian Buzilă, reușind să-l învingă pe primarul PSD în funcție, Dumitru Olariu. „Mulțumesc pentru încrederea acordată! A venit momentul să ne unim forțele și să arătăm că Toplița poate fi un exemplu de solidaritate și progres. Nu mai este loc de atitudini de genul ‘cine nu e cu noi e împotriva noastră’. Împreună, putem să facem o schimbare reală, să aducem echitate și respect pentru fiecare voce din comunitatea noastră”, a scris Sebastian Buzilă pe Facebook.

Acesta a publicat și rezultatele neoficiale, care arată că a fost preferat de 45,04% dintre alegători.

Municipiul Gheorgheni are și el un nou primar, Nagy Zoltan, care a candidat independent și a mai ocupat în trecut funcțiile de primar sau viceprimar al orașului.

Potrivit numărătorilor paralele, cele mai multe dintre localitățile locuite preponderent de români vor fi conduse de primari PSD. Este vorba de Corbu, Tulgheș, Subcetate, Gălăuțaș, Sărmaș și Voșlăbeni. PNL a reușit să-și păstreze fotoliul de primar al comunei Bilbor, unde Iliuță Hangan a câștigat un nou mandat.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro