Reclamă
Reclamă

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024 vor fi publicate miercuri, 3 iulie, pe site-ul evaluare.edu.ro, până la ora 14:00, conform calendarului anunțat de Ministerul Educației. Rezultatele pe județe vor putea fi consultate și pe Digi24.ro.

Ca și în anii precedenți, rezultatele vor fi afișate în format anonimizat, fiind utilizate coduri individuale în locul numelor și prenumelor candidaților. „Rezultatele sunt comunicate anonimizat, prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, atât în centrele de examen, cât și pe internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

Codurile individuale au fost distribuite candidaților la prima probă susținută, pe bază de semnătură de primire. Tabelul de pe edu.ro va conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”, „nota”, nota de la „contestație” și „nota finală”. La final va fi afișată „media la Evaluarea Națională”.

Reclamă

Elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații la centrele de examen sau le pot transmite electronic, în zilele de 3 iulie, între orele 16 și 19, și 4 iulie 2024, între orele 08:00 și 12:00. Contestatorii trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip în care confirmă că au luat cunoștință că nota obținută în urma contestației poate modifica, prin creștere sau descreștere, nota inițială. Documentele trebuie semnate și de către părinții sau reprezentanții legali ai elevilor minori.

Nota obținută în urma soluționării contestațiilor este definitivă și nu mai poate fi modificată, indiferent de punctajul obținut, acesta devenind nota finală la proba respectivă. Rezultatele finale vor fi anunțate pe 9 iulie.

Fiind publicate într-o formă anonimizată, elevii vor trebui să utilizeze codurile primite pentru a accesa rezultatele individuale. Procesul asigură respectarea regulamentelor privitoare la protecția datelor personale, iar fiecare elev va avea posibilitatea să-și verifice rezultatele atât în centrele de examen, cât și online, prin metode securizate.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro