Reclamă
Reclamă

După ce au fost reținuți pentru luare de mită, cei 23 de polițiști de la vama Calafat se întorc la serviciu sub control judiciar. Magistrații Curții de Apel Craiova au admis recursul acestora la măsura arestului preventiv, permițându-le să-și reia activitatea în funcțiile pe care le dețineau înainte de a fi implicați în scandalul corupției. Cu toate acestea, vameșii nu au voie să comunice între ei și sunt obligați să se prezinte la Parchet atunci când sunt chemați.

Suspecții, vameșii de la Calafat, se află sub control judiciar pentru 60 de zile, având în vedere suspiciunile de luare de mită care li se aduc. Hotărârea a fost luată de judecătorii Curții de Apel Craiova, care au considerat că aceștia pot fi eliberați din arestul preventiv cu condiția de a respecta regulile impuse de controlul judiciar. Astfel, polițiștii se întorc în slujbă, însă nu au permisiunea de a comunica unii cu ceilalți.

Vameșii de la Calafat se întorc la muncă

Anchetatorii DNA au investigat activitatea vameșilor de la Calafat încă din 2022, până în noiembrie 2023. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, polițiștii au reușit să găsească dovezi ale activităților ilicite în care erau implicați. Printre bunurile confiscate se numără o sumă considerabilă de bani – 155.000 euro și 70.000 lei, dar și articole de lux precum parfumuri și țigări.

Reclamă

Una dintre practicile ilegale ale polițiștilor de la vama Calafat era solicitarea unei sume de 5 euro de la fiecare șofer care trecea prin acea zonă de frontieră. Deși suma poate părea nesemnificativă în comparație cu alte forme de corupție, de exemplu, la finalul fiecărei ture, polițiștii reușeau să strângă o sumă importantă. Aceasta era apoi împărțită între cei care participaseră la această practică ilicită.

Corupția, ignorată

În ciuda suspiciunilor de corupție care planează asupra lor, polițiștii de la vama Calafat au revenit în funcțiile lor și și-au reluat activitatea la aceeași vamă unde anterior obțineau ilegal sume de bani de la șoferii care tranzitau prin zonă.

Hotărârea magistraților Curții de Apel Craiova de a le permite revenirea la muncă sub control judiciar ridică numeroase semne de întrebare cu privire la eficiența sistemului de justiție și la măsurile luate împotriva corupției.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro