Reclamă

Agenția Națională a Medicamentului a efectuat mai multe controale în unitățile medicale din România și a descoperit numeroase nereguli. Aceștia au controlat spitalele din țară, dar și cabinete stomatologice.  

Aceste controale se efectuează periodic în spitale și cabinete stomatologice. Inspectorii au constatat că dispozitivele și echipamentele medicale sunt principalele surse ale neregulilor descoperite în ultimul an. Reprezentanții agenției au dezvăluit că s-au descoperit echipamente medicale expirate și dispozitive neconforme, achiziționate fără a fi verificate în prealabil.  

Dispozitive și echipamente medicale neconforme în spitalele din România

La Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, inspectorii au constatat că pacienții au primit dispozitive cardiace preluate de la persoane decedate, o practică înșelătoare care a durat ani de zile. În plus, autoritățile au realizat verificări și în cabinete stomatologice, ceea ce a dus la deschiderea a patru dosare penale. În curând, agenția va prezenta public cauzele care au dus la criza medicamentelor din ultimul an.  

Revoltător! Românii, în pericol. Echipamente medicale neconforme sau expirate, în spitalele din România

Cum afectează dispozitivele medicale neconforme viața pacienților  

Dispozitivele medicale neconforme pot avea consecințe grave asupra vieții pacientului. Aceste dispozitive pot cauza răni și complicații, iar utilizarea lor poate afecta grav sănătatea pacientului.  

În primul rând, dispozitivele medicale neconforme pot fi defectuoase sau de calitate scăzută, ceea ce poate duce la eșecul tratamentului și la apariția unor complicații. De exemplu, un dispozitiv neconform poate cauza sângerări, infecții sau alte probleme de sănătate.   

În al doilea rând, dispozitivele medicale neconforme pot cauza efecte secundare neașteptate sau nedorite. De exemplu, un dispozitiv neconform poate cauza reacții alergice, probleme de respirație sau alte probleme de sănătate care să agraveze starea pacientului.   

În plus, dispozitivele medicale neconforme pot fi nesigure sau periculoase. De exemplu, un dispozitiv neconform poate exploda sau se poate defecta în timpul utilizării, punând în pericol pacientul și personalul medical care îl tratează.  


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro