Reclamă
Reclamă

Nu este o obligație ca enoriașii să pună bani atunci când oferă preotului un pomelnic sau un acatist. Fac asta cei care simt ca trebuie să o facă și, bineînțeles, fiecare are liberul arbitru. Se pare că deși este preot de foarte mulți ani, părintele Calistrat Chifan nu știe acest lucru. 

După ce a fost filmat când a lovit o femeie cu putere în curtea mănăstirii Vlădiceni, preotul a apărut într-un clip video când cere bani enoriașilor pentru pomelnic. Nu numai că preotul era nemulțumit că o enoriașă i-a dat un pomelnic fără a da bani, fiindcă nu avea, dar este nemulțumit și de banii pe care i se oferă de către alți enoriași. 

Părintele Calistrat, nemulțumit de banii primiți pentru pomelnic

„Venise într-o zi o cucoană și mi-a zis că e supărată că nu are bani și să îi primesc un pomelnic. I-am zis să nu mă ia așa. Cât ai dat la vrăjitoare? 1000 de lei? La mine vii cu 5 lei, mă iei de prost? Vii cu 100, 10% din cât ai dus acolo. De ce preotul e mai prost și trebuie să îți facă rugăciune cu 5 lei, iar aia te prostește, îți spune trei gogoși și îi dai 1000 lei. De unde e asta? Nu suport treaba asta, vreau să fiu tratat măcar la 10% din cât e tratată o vrăjitoare”, a spus preotul Calistrat Chifan. 

Reclamă

Părintele Calistrat Chifan se află în centrul unui scandal imens, după ce a fost filmat când a lovit cu putere o enoriașă peste față. În urma loviturii, femeia s-a prăbușit la pământ. Nimeni dintre oamenii care se aflau în curtea bisericii nu au intervenit pentru a o ajuta pe femeie. Atât femeia lovită, cât și sora acesteia, au sunat la Poliție. Acum, preotul este cercetat, iar Arhiepiscopia Iașilor l-a oprit de la slujirea celor sfinte pe perioada cercetărilor. 

Revoltător! Câți bani cere părintele Calistrat pentru pomelnic: Vii la mine cu 5 lei? Mă iei de prost?

În apărarea lui, preotul a spus că cele două surori sunt isterice și „ușor deviante”. El a declarat pentru BZI.ro că femeile au făcut multe lucruri premeditate obraznice, din dorința de a distruge imagina mănăstirii. 

De asemenea, Calistrat Chifan susține că este nevinovat. El a declarat că a fost provocat de cele două femei, fiindcă l-au împins, iar el s-a lovit cu genunchiul de trotuar. 

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro