Reclamă

Avocatul Gheorghe Piperea este scos din sărite de faptul că după doi ani de pandemie de coronavirus, politicienii le spun românilor să facă economie. Apărătorul susține că în perioada pandemiei de coronavirus, oamenii au stat numai în casă și, evident, au consumat mult gaz și energie electrică.  

Puțini români știu că facturile pe care le primesc în prezent se calculează cu media consumului din ultimul an. Evident, fiindcă nu am avut voie să ieșim din case, am consumat mai mult curent electric. Așadar, și prețurile vor fi mult mai mari.  

Avocat, revoltat din cauza facturilor la curent

„2020 – stați în casă, spălați-vă des pe mâini, distanțați-vă social (…) 2021 – lucrați/învățați de acasă, înțepați-vă (inutil, dar whatever), anulați Crăciunul, Paștele și rugăciunea în biserică (nu și aloenul sau valantain dei), 2022 – spălați-vă rar sau deloc, iar dacă e musai, faceți dușuri scurte, scoțiene, câte 3-4 odată, cu apa de la toaletă sau de la chiuveta unde ați spălat greierii și lăcustele pentru cină (…) Proștilor, ați stat doi ani în casă și ați consumat mult gaz și multă energie? Vă sancționăm acum cu prețuri/tarife triple/cvadruple, pentru că nu ați fost sobri energetic”, a scris avocatul Gheorghe Piperea pe Facebook.

Revolta unui avocat celebru: „Ați stat doi ani în casă și ați consumat energie? Vă sancționăm cu prețuri triple!”

Ce nu știu românii

Românii nu știu exact cum se calculează facturile la curent. De câteva luni am tot auzit politicienii și diferite instituții cum ne sfătuiesc să facem economie la curent electric. Ce nu au anunțat aceștia, însă, este că anul acesta degeaba facem economie, fiindcă oricum vom plăti ce am consumat, de fapt, anul trecut. 

Explicația este foarte simplă. Facturile de anul acesta se bazează pe consumul mediu de anul trecut. Astfel, dacă în anul 2021 ne-am încadrat în pragul tabilit de Guvern, de 300 kWh, anul acesta vom primi facturi compensate. Dacă nu ne-am încadrat, anul acesta vom plăti consumul la prețul din contract, adică de două, trei ori mai mare. 

De la 1 septembrie, noua limită de consum pentru plafonare a scăzut la 255 de kWh pe lună. Însă consumul redus, până la acest nivel, nu garantează facturi mai mici. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro