Este pur și simplu șocant! Ce salariu câștigă un ospătar din Parlament, comparativ cu un profesor.

Greva profesorilor continuă în România. Principala lor nemulțumire se referă la salariile mici pe care le primesc lunar. Ei susțin că salariul lor este prea mic în comparație cu alte profesii, cum ar fi ospătarul care lucrează în Parlament.

Salariile mici au dus la creșterea grevelor în ultimul timp. Profesorii au ieșit în stradă recent pentru a-și exprima nemulțumirile. Durata grevei și impactul asupra programului evaluărilor naționale rămân incerte, însă profesorii nu renunță la revendicări.

Este important de previzat faptul că un ospătar angajat în Parlament câștigă mai mult decât un profesor. În Parlament, se angajează persoane pentru diverse poziții, cum ar fi agenți de curățenie, lăcătuși, brutari sau tâmplari, care au absolvit școli profesionale. Cu toate acestea, acești angajați câștigă lunar mai mult decât profesorii.

Care este salariul unui ospărat din Parlament

De exemplu, un profesor debutant încasează lunar un salariu de 2800 de lei, în timp ce un ospătar din Parlament câștigă aproape dublu. Datele privind salariile din Parlament arată că un ospătar câștigă între 4771 și 5128 de lei, la care se adaugă un spor pentru condiții vătămătoare, cuprins între 360 și 444 de lei (brut).

Revolta profesorilor! Ce salariu are un ospătar care lucrează în Parlamentul României. Nu o să îți vină să crezi

Greva profesorilor a ajuns la a cincea zi consecutivă în școli. Salariile mici au fost motivul principal pentru care profesorii au ieșit în stradă. Pe 17 mai, a avut loc o grevă de avertisment, anunțată de sindicate, iar pe 22 mai a început greva generală.

Transportatorii feroviari sunt și ei pe cale să intre în grevă. Protestele lor vor începe pe 29 mai, când angajații vor ieși în stradă în fața Ministerului Transporturilor. Nemulțumirea lor se referă la salarii și doresc o creștere a acestora. Angajații CFR câștigă în prezent un salariu de 4200 de lei. Trenurile vor fi cel mai probabil blocate în timpul grevei, iar oamenii vor întâmpina dificultăți în transport. Dacă revendicările lor nu sunt satisfăcute, vor organiza un nou protest pe 1 iunie.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.