După ce Comisia Europeană a activat procedura de infringement pentru România din cauza tăierilor ilegale de păduri, Partidul Ecologist Român anunţa că organizează sâmbăta, 15 februarie 2020, un protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Prin această acţiune de protest, Partidul Ecologist Român scoate în evidenţă că proiectul legislativ al PER, dorit de toţi ecologiştii din România, zace uitat în sertarele Parlamentului. De asemenea, ecologiştii lui Danuţ POP cer partidelor parlamentare, cu reprezentanţi în Senat şi Camera Deputaţilor, să lase orgoliile de-o parte, să înţeleagă importanţa acestui proiect legislativ şi că pădurile sunt un component esenţial al mediului înconjurător, cu valenţe mult mai mari decât cele economice, şi să voteze pentru interesul României.

Dănuţ POP face un apel către toţi ecologiştii din România să iasă în stradă şi să ceară interzicerea tăierilor haotice de păduri pe 10 ani, precum şi interzicerea exportului de buştean cu sau fără coajă sau lemn rotund şi cherestea. „Acum este momentul să acţionăm ! Dacă nu vor să schimbe legislaţia pentru salvarea pădurilor, atunci le vom cere cu toţii să plătească ei nesimţirea, căci, sancţiunile către UE, se vor plăti din buzunarele romanilor.” mai spune liderul ecologiştilor.

Share.