Reclamă
Reclamă

Profesorul universitar doctor Vlad Ciurea a dezvăluit că un ceai accesibil și aromat are beneficii pentru creier, ajutându-l să funcționeze mai bine. Într-o discuție la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”, specialistul a subliniat că apa, ceaiul verde și cafeaua sunt preferate de creier, în timp ce alimentele prăjite nu îi sunt benefice.

Ciurea a atras atenția asupra faptului că creierul, la fel ca orice mușchi, poate atrofia dacă nu este folosit în mod activ. De aceea, este important să stimulăm creierul prin diverse activități și exerciții mentale.

„Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău”, a avertizat Ciurea.

Potrivit profesorului, un rol esențial în funcționarea optimă a creierului îl joacă hidratarea corespunzătoare. „Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă. El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier. Și apa este 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă încontinuu”, a explicat acesta.

Reclamă

De asemenea, Ciurea a dezvăluit că ceaiul verde are efecte benefice asupra creierului. „Ceaiul verde este dovedit că este minunat pentru creier. Altceva! Se simte foarte bine”, a adăugat reputatul medic, precizând totuși că și cafeaua poate fi benefică, dar nu în cantități excesive, din cauza potențialului impact asupra inimii. „Cafeaua face foarte bine. Nu în exces, că e vorba de inimă. Dar cafeaua depinde de persoane”, a conchis profesorul.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro