Autoritățile din România se pregătesc pentru un nou val Covid

Deși majoritatea țărilor are relaxat complet restricțiile, se pare că pandemia încă nu a trecut. Numărul de noi cazuri de îmbolnăvire a început să crească în mai multe țări, iar în unele deja restricțiile s-au întors. La fel se întâmplă și în România, unde numărul cazurile de infectare s-a dublat față de săptămâna trecută. Se anunță un nou val și autoritățile iau măsuri.

Situația nu pare prea roz în ceea ce privește pandemia. Numeroase țări raportează un număr tot mai mare de îmbolnăviri și la fel se întâmplă și în România. În cele mai recent bilanț, Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor s-a dublat în ultima săptămâna. Mai mult, este cu 80 % mai mare față de sfârșitul lunii mai.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a vorbit despre noul val al pandemiei și a declarat că numărul de cazuri va continua să crească. Acesta a mai spus că vârful valului o să fie atins în luna august, atunci când se prevede că se vor înregistra 10.000 de cazuri pe zi. Cu toate acestea, la orizont nu se arată noi restricții. Însă, Alexandru Rafila a subliniat importanța purtării măștii de protecție.

„În alte țări există prevederi care impun utilizarea măștii în mijloacele de transport. Eu mizez pe un parteneriat cu populația, pe înțelegere. Sunt convins că persoanele la risc vor utiliza masca pentru propria protecție. Asta va duce la mai puține spitalizări și la mai puține decese. Cred că vom traversa acest val fără restricții sau măsuri deosebite, cel puțin din punctul de vedere al Ministerului Sănătății”, a declarat Alexandru Rafila.

Revine masca de protecție?! România se va confrunta cu un nou val Covid. Se preconizează 10.000 de cazuri de îmbolnăvire pe zi
Social media

Bilanț coronavirus

În ultima săptămână, România a avut o medie de peste 1.100 de cazuri zilnice. În total, numărul infectărilor a ajuns la 7.726, dublu față de săptămâna trecută, când au fost înregistrate doar 3.974 de cazuri.

În intervalul 27 iunie – 3 iulie 2022 au fost înregistrate 7.726 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19). 1.307 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, depistați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

De asemenea, în intervalul 27.06.2022 (10.00) – 3.07.2022 (10.00) au fost raportate de către INSP 16 decese (11 bărbați și 5 femei). Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități. Dintre pacienții decedați, 4 erau vaccinați și 12 nevaccinați.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.