Reclamă
Reclamă

După furtunile puternice de zilele trecute, vremea se schimbă radical. Revine canicula. Un val de aer tropical va aduce iar în țara noastră temperaturi sufocante. Meteorologii anunță că de luni vom avea peste 35 de grade Celsius.

Alina Șerban, meteorolog ANM, a declarat: „O masă de aer tropical se extinde și se va intensifica din nou în zona țării noastre și vom avea temperaturi din ce în ce mai ridicate. Încă de azi vom vorbi despre temperaturi mai ridicate decât ieri, astfel încât la nivel național vom avea maxime de la 22-23 de grade, la 28-29 de grade, izolat chiar 30 de grade în partea de sud a teritoriului.”

Șerban a continuat subliniind că, „mâine ceva mai cald de atât, adică maxime de 30-33 grade, mai multe decât azi în Banat, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, iar de luni chiar vom vorbi despre temperaturi de 35 și peste 35 grade. În consecință vom avea din nou caniculă și disconfort termic din ce în ce mai ridicat.”

Reclamă

Temperaturile sunt în creștere și în București. Astăzi, se așteaptă o maximă de 28-29 de grade, iar mâine temperaturile vor fi mai ridicate, atingând probabil 31-32 de grade. Săptămâna viitoare, capitala va resimți din plin efectele aerului tropical, cu temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat.

Recapitulând, România va fi afectată de un val de aer tropical care va aduce temperaturi de peste 35 de grade Celsius de luni, același fenomen fiind observat și în principalele regiuni ale țării, cum ar fi Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea continentală.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro