Reclamă
Reclamă

Toamna-i ca vara pentru România. Nici săptămânile ce urmează, nu scăpăm de caniculă. ANM atenționează că țara noastră va fi lovită de un nou val de caniculă, care ar putea aduce temperaturi de până la 35 de grade Celsius.

ANM a făcut anunțul: vor fi 35 de grade Celsius

Ne apropiem cu pași repezi de jumătatea toamnei, dar vremea continuă să ne facă surprize. După ce primele săptămâni din luna septembrie au fost neobișnuit de calde, meteorologii anunță că nici următoarele nu vor fi diferite.

Ba din contră, urmează un nou val de căldură. Care va aduce temperaturi caniculare în mai multe regiuni ale țării.

Administrația de Meteorologie a anunțat că în acest final de săptămână, în special în ziua de sâmbătă, 23 septembrie, termometrele vor indica chiar și 35 de grade Celsius.

Reclamă

Meteorologii au mai transmis că luna septembrie a acestui an este a doua cea mai călduroasă din ultimii 60 de ani. Asta după ce, în august, a fost pentru prima oară când ANM a emis consecutiv 2 Coduri Roșii de caniculă. Ceea ce înseamnă că temperaturile de vară nu vor dispărea prea curând.

Unde va fi cel mai cald în acest weekend

Regiunea cea mai afectată de noul val de căldură va fi sudul țării. Aici, se vor înregistra cu aproape 10 grade Celsius peste tipicul perioadei de toamnă.

Nici restul României nu scapă însă de căldură. Deși în mod normal temperaturile ar trebui să fie între 20 și 26 de grade Celsius, în următoarele zile se vor înregistra de la 28, până la 30 de grade.

În plus, ANM a mai transmis că și pentru luna octombrie, vremea de vară va continua. Deși în mod normal această perioadă ar trebui să aducă temperaturi scăzute și perioade de instabilitate atmosferică, meteorologii anunță că vom avea parte în continuare de căldură.

Furtunile și ploile de scurtă durată nu sunt excluse, însă vor fi mai reduse ca frecvență față de alți ani.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro