Toamna aduce vreme la extreme în România. ANM a anunțat că în acest final de săptămână, temperaturile vor fi caniculare. Totuși, nu am scăpat complet de vijelii. Mai multe județe sunt sub avertizare de vreme instabilă până duminică.

Cod Galben de vijelii până duminică în aceste județe

Luna septembrie este, după cum au anunțat deja meteorologii, a doua cea mai caldă din istoria ANM. Deși în calendar este toamnă, vara nu vrea să se lase alungată prea ușor. Astfel că în weekendul 23-24 septembrie, a fost anunțat un nou val de caniculă.

Deși temperaturile vor fi ridicate, în special la orele după-amiezii, România nu a scăpat de vremea instabilă. Administrația de Meteorologie a emis o atenționare de vijelii în mai multe județe din țară.

Este în vigoare un Cod Galben până duminică, la ora 3 dimineața. Vizate sunt județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timișoara și Caraș-Severin.

Aici, în special la orele serii sunt așteptate furtuni puternice, cu cantități însemnate de apă și intensificări ale vântului.

Local vor fi şi averse, descărcări electrice şi grindină, iar în intervale scurte de timp se vor acumula cantităţi de apă de 15-20 l/mp şi izolat de peste 25 l/mp.

Iar vremea instabilă nu se va opri nici duminică, 24 septembrie. Meteorologii au atenționat deja că sunt așteptate ploi în regiunea de vest a țării și în ultima zi din weekend.

Restul țării se topește la temperaturi de până la 35 de grade Celsius

Finalul penultimii săptămâni din luna septembrie aduce vreme numai bună de ieșit în aer liber și chiar stat la plajă. Meteorologii au anunțat că în următoarele zile, țara noastră este traversată de un nou val de aer cald, care va aduce chiar caniculă în unele regiuni.

Cel mai cald va fi în sudul țării, unde temperaturile din termometre vor urca chiar și la 35 de grade Celsius. Pe parcursul nopții, este așteptat ca aerul să fie mai respirabil, iar românii să nu mai aibă probleme cu căldura.