Reclamă

În fiecare zi, covridogul, un produs popular de la patiseriile Luca, se regăsește pe lista de preferințe a multor români. Gustos și rapid de servit, covridogul atrage consumatorii cu combinația dintre crenvurstul suculent și aluatul pufos de covrig, însă puțini știu ce conține, de fapt, acest produs.

Covridogul de la Luca este alcătuit dintr-un crenvurst de porc învelit într-un aluat de covrig, presărat cu semințe de mac sau susan. Potrivit producătorului, aluatul conține făină albă de grâu, apă, zahăr, margarină – care la rândul ei include uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți, sare, aromă – drojdie și sare.

Crenvurstul de porc, cu o greutate de 50 de grame, conține carne de porc (51%), apă, carne de pui (9%), ceafă de porc (5%), fără piele, carne de vită (3%), proteine din carne de porc, sare, amidon, proteine din lapte, stabilizatori, zaharuri, condimente, conservanți, potențiator de gust, agent de îngroșare, antioxidant, aromă de fum și colorant.

Un covridog Luca are 334 calorii și următoarele valori nutriționale medii pe 100 de grame: valoare energetică 1170 kj, grăsimi 12,5 grame (din care acizi grași saturați 4,9 grame), glucide 29,9 grame (din care zaharuri 4,7 grame), fibre 0,9 grame, proteine 11,3 grame și sare 1,5 grame.

Așadar, alegerea unui covridog ca gustare rapidă reprezintă o bună opțiune calorică pentru cei pe fugă, însă consumul excesiv poate avea un impact asupra sănătății, datorită conținutului de grăsimi și conservanți. Într-o lume în care informația despre alimentație este la o simplă atingere de ecran, este important să avem cunoștință de ceea ce consumăm și să ne adaptăm alegerile în funcție de nevoile propriului organism.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro