Reclamă
Reclamă

Partidul de extremă dreapta Reuniunea Națională (RN), condus de Marine Le Pen, se va plasa pe prima poziție în al doilea tur al alegerilor parlamentare anticipate ce au loc duminică în Franța, dar nu va reuși să obțină o majoritate absolută, potrivit unui sondaj realizat de OpinionWay și publicat vineri de cotidianul economic Les Echos.

Sondajul arată că RN ar urma să obțină între 205 și 230 de mandate duminică, depășind cu mult cele 145-175 de locuri ale alianței de stânga Noul Front Popular. Poziția a treia ar urma să fie ocupată de blocul centrist care îl susține pe președintele Emmanuel Macron, cu 130-162 de locuri.

Pentru o majoritate absolută în camera inferioară a parlamentului francez este nevoie de cel puțin 289 din cele 577 de mandate de deputat.

Reclamă

În urma primului tur al alegerilor legislative anticipate din Franța, convocate după decizia președintelui Macron de a dizolva parlamentul, extrema dreaptă s-a clasat la mare distanță pe primul loc, cu 33,2-33,5% din sufragii. Pe poziția secundă s-a plasat Noul Front Popular (28,1-28,5% din voturi), iar pe locul trei blocul de centru, cu 21-22,1% din voturi.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro