Retrospectiva anului 2019 în materie de decese fulgerătoare ale scriitorilor, actorilor și nu numai

Reclama

Reclama

Ne apropiem cu pași repezi de sfârșitul anului 2019 și dorim să pășim cu încredere în noul an ce vine. Dar pentru un moment, să ne gândim la toți oamenii celebrii pe care i-am pierdut în acest an și să le oferim un mic omagiu.

Decese în lumea scriitorilor români:

Reclama

Pe data de 5 ianuarie poetul și scriitorul Emil Brumaru s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani. Acesta a fost urmat îndeaproape de poetul și publicistul George Stanca care a trecut în neființă pe data de 4 februarie.

Pe 29 iunie, lumea scriitorilor a fost din nou zguduită de moartea lui Gheorghe Iova, un model pentru scriitorii români.

Decese în lumea actorilor, criticilor și regizorilor români:

Pe data de 22 martie lumea teatrului a suferit pierderea regizorului Radu Penciulescu, iar o zi mai târziu, criticul de film Tudor Caranfil și-a găsit și el sfârșitul la vârsta de 87 de ani.

Pe 2 mai Ilinca Tomoroveanu, o actriță cunoscută, s-a stins din viață. După această tragică întâmplare, actorul Damian Crâșmaru a trecut în neființă și el pe data de 11 iulie.

Iubitorii teatrului au suferit pierderi și în a doua jumătate a anului. S-au stins din viață Monica Ghiuță (28 iulie), Florina Cercel (30 iulie), Cătălina Buzoianu (2 august), Alexandru Darie (18 septembrie) și Tamara Buciuceanu (15 octombrie).

Decese în lumea compozitorilor și cântăreților români:

Pe 8 ianuarie și-a găsit sfârșitul celebrul dirijor Cornel Trăilescu, urmat de compozitoarea Cornelia Tăutu, pe 24 martie.

După o lungă bătălie cu boala, cântărețul Mihai Constantinescu a trecut și el în neființă pe data de 29 octombrie.

La câteva zile, pe 2 noiembrie, lumea muzicii a suferit o altă pierdere. Cântărețul Leo Iorga s-a stins din viață la numai 54 de ani.

Advertisement
loading...

ReclamaReclama

Comentează știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comentarii

0 Comentarii