Un bărbat recent eliberat din penitenciar a fost reținut pentru trafic de heroină, în urma unei operațiuni a procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași. Prins vineri, individul este acum cercetat pentru trafic de droguri de mare risc, fiind depistat în flagrant deținând și transportând, ascunsă în îmbrăcăminte, o cantitate de aproximativ 7 grame de heroină, destinată comercializării.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de procurorii DIICOT, care au precizat că drogul putea fi porționat în cel puțin 220 de doze de 0,03 grame, cu un preț de vânzare estimat la 100 lei/doză. În consecință, a fost îmbrățișată sesizarea judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea de prindere a fost rezultatul eforturilor comune ale procurorilor DIICOT, polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Iași și al jandarmilor IJJ Iași. Decizia finală privind propunerea de arestare preventivă este așteptată în curând de la instanța judiciară.