Rețete culinare bizare de pe întreg globul pământesc, în genera oamenii fac rai din ce au. De aceea, bucătăria Japoniei continuă să ne fascineze și sperie. Aceștia au fost retrași o lungă perioadă de timp. Se pare că, au fost nevoiți să se acomodeze cu ce aveau. Motiv pentru care nu au foste deloc pretențioși, au mâncat cam tot ce le oferea oceanul.
Rețete culinare bizare: Fugu
Rețetele japoneze, asiatice în general, sunt foarte bizare pentru occidentali. Prima rețetă vine din bucătăria niponă. Este vorba despre un platou cu fructe de mare. Se pare că este destinat celor mai curajoși dintre noi. Fiind nevoie de o declarație pe proprie răspundere, prin care îți asumi o eventuală otrăvire.
Fugu este un fel tradițional japonez, o rețetă ce poate fi făcută doar de marii maeștrii bucătari. Extravagantul preparat costă 20.000 de yeni, echivalentul a 200 de dolari americani. Principalul ingredient al acestei rețete este un pește din Oceanul Pacific (Takifugu rubripes). Un pește ale cărui măruntaie sunt pline otravă. Are o doză de toxine letală pentru orice om. Această otravă se găsește în concentrație letală și în pielea acestuia. Doar un maestru bucătar poate să obțină o rețeta neotrăvitoare. Un preparat delicios și inofensiv.
Rețete culinare bizare: Supa de brânză
Revenim pe plaiurile europene. este rețetă specific germană. Avem chiar o variantă românească mai veche. O supă delicioasă care îmbină gustul de brânză topită în apă alături de ciuperci și legume. Britanicii adaugă și bere. Dacă vrem să o gătim am avea nevoie de câteva ingrediente.
Necesar de ingrediente: 800 ml zeamă de oase, 200 ml bere, doi cartofi potriviți. O rădăcină de ceapă verde, un cățel de usturoi. Brânzeturi: 200 g brânză Cheddar, 100 g cașcaval Emmentaler, 50 g brânză de vaci. Dar și câteva boabe de piper roșu și verde, un vârf de linguriță boabe de muștar. La final un praf de sare.
Delicatesa occidentalului: Homarul
Regele fructelor de mare, pe care nu și-l poate permite oricine, ei bine… Carnea dulce și zemoasă se pare că este asemănătoare cu cea a unui gândac. Aceștia sunt sunt crustacee decapode, de asemenea sunt preponderent necrofagi. Din încrengătura arthropoda dac parte și subîncregăturile myriapoda (aici intră și miriapodele). Putem să mai amintim și cheliceratele, unde găsim și arahnida- adică păianjeni, arcarieni și multe altele…