Fie că e vorba de umplutură dulce sau sărată, tartele se numără printre preparatele ușor de gătit, dar adorate de multă lume. De inspirație franceză, tartele îi pot mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși, având în vedere că umplutura poate conține ingredientele tale preferate. De aceea, astăzi îți propunem o rețetă clasică de tartă cu ceapă, smântână și cașcaval, pe care o poți pregăti când nu ai prea mult timp la dispoziție.
Rețetă pentru tarta cu ceapă, smântână și cașcaval
Ingrediente:
- 6 linguri apă foarte rece
- 150 g unt
- 1 praf de sare
- 600 ceapă albă
- 250 ml smântână lichidă pentru gătit
- 1 lingură zahăr brun
- 3 ouă
- 100 g unt
- 80 ml vin alb sec
- sare
- piper
- 150 g caşcaval ras
( CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei / tartă cu aluat franțuzesc și cremă de lămâie. Desertul cu care să îi surprinzi pe cei dragi )
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă untul cu făină și cu un praf de sare. Se toarnă apă și se amestecă până se transformă în aluat. Se întinde o foaie, dar nu înainte de a presăra făină pe masă și se pune în tava tapetată dinainte cu hârtie de copt.
Timp de 30 de minute, tarta trebuie lăsată la rece. Ulterior, aluatul trebuie înțepat din loc în loc, după care poate fi lăsat la cuptor.
Pentru umplutură, e nevoie de unt, ceapă, zahăr și vin. Se topește untul, se taie și se călește ceapa, iar mai apoi se adaugă zahărul. Amestecul mai trebuie lăsat pe foc câteva minute, după care se toarnă vin, iar după ce lichidul s-a evaporat, umplutura poate fi luată de pe foc.
Se bat cele trei ouă, care se amestecă cu smântână, cașcaval ras și ceapa care a fost călită. Se pune umplutura în forma de tartă, se presăra cașcaval, ca mai apoi preparatul să mai fie lăsat la cuptor câteva minute.