Supa de dovlecei a la grec – o mâncare ușoară și delicioasă
Pentru a pregăti o supă de dovlecei a la grec, vei avea nevoie de un dovlecel, o ceapă medie, un ardei gras alb, 2 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, 2 linguri orez (sau boabe de porumb), 2 gălbenușuri, 200 g smântână, zeama de la o jumătate de lămâie, o legătură de mărar verde, sare și piper alb după gust, o lingură de vegeta de casă și 2 linguri de ulei.
Pentru preparare, se curăță și se toacă mărunt legumele. Acestea se călesc într-o oală cu puțin ulei, până ce ceapa devine translucidă. Apoi se adaugă dovleceii tăiați cubulețe, orezul și se călesc pentru aproximativ un minut.
Se toarnă apoi apă peste legume, se asezonează cu sare, piper, vegeta și se lasă să fiarbă timp de aproximativ 20 de minute. Gălbenușurile se amestecă cu smântâna și puțină zeamă de la supă, apoi se adaugă compoziția rezultată în oală și se amestecă până se omogenizează.
Se adaugă mărarul tocat și zeama de la o jumătate de lămâie. Supa de dovlecei poate fi servită atât caldă, cât și rece. Poftă bună și spor la gătit!
„Dacă și tu iubești mâncarea, distribuie această rețetă.”